Solata iz buče špagetarice


  • 4
  • solata
  • 70 min
  • 1 manjša glava belega ali rdečega zelja
  • pol buče špagetarice ali cela manjša
  • 2 paradižnika
  • 1 kumara
  • 3 trdokuhana jajca
  •  sol
  •  poper
  •  vinski ali balzamični kis

Bučo špagetarico skuhajte dan prej. Kuhate celo v veliki posodi vode od 40 minut do 1 ure. Ko je kuhana, pustite, da se nekoliko ohladi, potem pa jo prerežere in najprej odstranite semena, nato pa od lupine ločite nitkasto meso. Tega postavite v hladilnik čez noč.

Zelje naribajte in mu dodajte bučno nitkasto meso ter na koščke narezane paradižnik, kumaro in jajca. Solato začinite s soljo, bučnim oljem ter kisom. Če ste ljubitelji balzamičnega kisa, potem uporabite tega. Pa dober tek!

Nimate vseh sestavin?

Naročilo