Polnjene paprike


  • 4
  • kosilo
  • 90 min
  • 8 rumenih paprik
  • 500 g mletega mesa
  •  pest in pol riža
  • 4 čebule
  • 3 stroki česna
  • šopek petršilja
  •  sol
  •  poper
  • 500 ml paradižnikove mezge
  • 1 žlička sladkorja
  •  mleta rdeča paprika (sladka)
  •  lovorov list
  • 500 g krompirja

Paprikam odstranimo pecelj s peškami. Sesekljano čebulo prepražimo, da postekleni in ji dodamo meso. Dodamo še narezan česen, peteršilj in ostale začimbe. Meso pražimo na srednje močnem ognju dokler se ne začne rahlo prijemati posode. Takrat dodamo opran riž ter prilijemo nekaj vode, da jo riž lahko vpije. Kuhamo dokler se riž ne zmehča, nato pa z maso napolnimo paprike. V vrelo osoljeno vodo stresemo na koščke narezan krompir in kuhate do mehkega. Za omako čebulo narežemo na drobno in jo prepražimo, da zarumeni, nato pa dodamo žličko sladkorja in mešamo, da karamelizira. Prilijemo mezgo, dodamo lovor ter nekaj mlete rdeče paprike. Ko zavre, dodamo polnjene paprike in kuhamo na zmernem ognju, da se paprika zmehča. Iz koščkov krompirja lahko naredimo pire, lahko pa jih postrežemo kar take.

Nimate vseh sestavin?

Naročilo