Polnjene bučke in kuhana koruza


  • 4
  • kosilo
  • 1h 30 min
  • 4 mlečna koruza
  • 4 bučke
  • 500 g mletega mesa
  • 500 g šampinjonov
  • 1 manjši jajčevec
  • 1 zelena paprika
  • 1 rdeča paprika
  • 1 velika čebula
  • 2 dl paradižnikove mezge
  •  sir
  • šopek petršilja
  •  sol

Bučke prerežemo na polovice, olupimo jih in izdolbemo. Sredico prihranimo za nadev. Nasekljamo čebulo in jo zlatorumeno prepražimo na žlici olja. Dodamo mleto osoljeno meso in pražimo, da se meso popeče. Posebaj prepražimo šampinjone. V meso dodamo preostalo na koščke narezano zelenjavo (razen koruze) ter izdolbnino iz buč. Nadev naj se peče, ne kuha, vendar je potrebno paziti, da se ne prime posode. Sem in tja ga zato zalijemo z vodo. Ko zelenjava v nadevu “razpade”, dodamo paradižnikovo mezgo ter kuhamo dokler nadev ne postane gostljat oz. dokler višek tekočine ne izpari. Olupimo koruzo in jo skuhamo v slanem kropu, kuha se 15 minut. Z nadevom napolnimo bučke in pečemo v pečici na 180°C približno 15 minut. Vzamemo s pečice in po bučkah posujemo še nariban sir. Pečemo še 10 minut oz. dokler se sir ne zapeče. Dober tek!

Nimate vseh sestavin?

Naročilo