Ocvrte buče patišonke in lignji


  • 4
  • kosilo
  • 60 min
  • 500g lignjev
  • 1 buča Patišonka
  • 4 jajca
  •  mleko
  •  moka
  •  krušne drobtine
  •  olje za cvrtje
  •  sol

Očiščene lignje narežite na kolobarje. Iz moke, jajc in mleka ter malo soli pripravite maso kot za palačinke, vendar mora biti gostejša. Vanjo vmešajte lignje. Lignje ocvrite. Bučo Patišonko očistite, olupite in narežite na 1 cm debele rezine (lahko tudi tanjše). Povaljajte jih v moki, jajcu in drobtinah ter ocvrite. Poleg predlagamo tatarsko omako, ki jo lahko naredite iz žlice majoneze, žlice kisle smetane, nekaj bilk nasekljanega drobnjaka ter nasekljane kisle kumarice. Pa dober tek!

Nimate vseh sestavin?

Naročilo