O nas

Pridelujemo in predelujemo kot nekoč

Kmetija pr'Grogc

Naša kmetija – Kmetija pr’Grogc se nahaja na Ljubljanskem Barju. Pri nas lahko kupite vse (oz. skoraj vse) vrste zelenjave. Med letom vam je na voljo sveža sezonska zelenjava, prav tako pa tudi vložena, iz nje pa izdelujemo tudi namaze. Naše sadje v večini konča v marmeladah, sokovih ter sirupih. Vsi naši izdelki so narejeni izključno iz našega domačega sadja in zelenjave,

ki sta pridelana na povsem naraven način – brez škropiv in dodatkov. Prav zaradi tega se lahko zgodi, da se v vašem naročilu znajde tudi kakšen polž … Pridelujemo tudi ajdo in žita, iz katerih sproti meljemo polnozrnate moke in zdrobe. Iz različnih vrst domače moke izdelujemo domače rezance, po naročilu pa pečemo potice, piškote in drugo pecivo.

O naši kmetiji

Smo majhna družinska kmetija z Ljubljanskega barja, ki se je s pridelavo in predelavo zelenjave ter sadja za prodajo začela ukvarjati šele nekaj let nazaj. Začeli smo čisto naključno, ko so nas naši prijatelji in znanci prosili za del našega bogatega pridelka. Čez čas je njiva zrasla ter z njo tudi obseg ponudbe. Kljub temu nam je bistnenega pomena, da zelenjavo in sadje pridelujemo na povsem naraven način, brez vsakršnih umetnih pripravkov. Celo proti plevelu se borimo "na roke" ter ga pulimo sami. Naše vložnine, sokovi, pecivo ter testenine ne vsebujejo umetnih dodatkov, veliko pa jih je narejenih po tradicionalnih receptih naših babic, marsikatera marmelada, namaz ali pecivo pa so plod našega ustvarjanja in izpopolnjevanja receptur.

Ponudba Naročilo
Kmetija pr'Grogc

Kaj pa Eko ali bio certifikat?

Želeli smo pridobiti certifikat, vendar se je že takoj na vratih zataknilo. Če želiš pridobiti ta certifikat, moraš biti kar velik kmet, prav tako pa ti je dovoljeno oz. celo zahtevano od tebe, da svoj pridelek škrošiš s škropili, ki jih ta certifikat dovoljuje. Pri nas to nikakor ne pride v poštev. Naša zelenjava je pridelana na popolnoma naraven način in je ne želimo škropiti z nikakršnimi pripravki, tudi če zaradi tega obrodi malo manj.